Zelf walnoten-inkt maken!

Eind september, begin oktober, tref je de walnoot zo aan. De ‘Bolster’ die de noot zo’n drie maanden heeft beschermd komt los van de noot. En juist die bolster hebben we nodig.
Je krijgt er al bruine handen van 😉
Hulp is altijd welkom.
Ik ben nog geen expert in inkt maken, wel enthousiast. Hier gaan de noten in de pan.
Water erbij en koken maar. Het ruikt gelijk naar een al lang leegstaand huis als je het binnen doet.
Ik was al begonnen met een potje roestwater te maken. Spijkers, schroeven en water en wat azijn erbij. Ik dacht gelezen te hebben dat dit roestwater erbij moest. Maar dat kan rustig ergens anders bij zijn geweest. Ik ga het evengoed gewoon doen. Experimenteel leren bevalt me vaak goed.
Het water uit de pan zit nu, met een mooie donkere tint, in een potje en daar gaat wat roestwater bij.
Dit heb ik ermee gemaakt. En ondanks dat ik nog veel heb te leren over het walnoten-inkt maken krijg ik al zin om met chocola iets te bedenken als grondstof voor inkt. Dit meisje met haar Sinterklaas bracht me op het idee. Wordt vervolgd!

1 gedachte over “Zelf walnoten-inkt maken!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *