Ernst de Vogel
Ernst de Vogel | Divers werk, creatieve geest

Over Ernst

Het was lang 12 ambachten, 13 ongelukken voor Ernst. Het is niet echt een stoer begin van 'Over Ernst'. En toch kan hij er niet omheen, nog sterker, wil hij er niet omheen. Wat een nadeel leek is uiteindelijk zijn grote kracht.

Op veel plekken werkte ik. In fabrieken, magazijnen, bij een drukkerij en een reclamebureau. Ik was etaleur en verzorgende, dtp-er, postbezorger, verhuizer, escaperoom-bouwer en nog wat meer. En al die tijd ook diegene die overal foto's van maakte, die schetsen maakte. Veel schetsen. Meestal van mensen. Op hun 'echtst' het liefst. ZO gaaf om te doen is dat, een stiekeme foto van iemand uitwerken tot kunstwerk.

Tijdens de lessen op de lerarenopleiding tekenen/handvaardigheid is bij fijne lessen van o.a. Joska Toth, Willem Beerman en Jaap Vegter een vuur aangewakkerd dat niet meer is uitgegaan. Ik behoor tot een groep die niet gelijk weet wat ie wil en heb dan ook vele omzwervingen gemaakt. Om dan nu mezelf gelukkig te prijzen. Met alles.

Elk nadeel heb z'n voordeel.

Zware dozen sjouwen en netjes in een rolcontainer zetten traint behalve je spieren ook het oog. Het zal uit luiïgheid zijn, maar ik ontwikkelde snel een feilloos gevoel voor afstanden, maten en verhoudingen tijdens het werk aan de lopende band. Met een zware doos heen en weer zeulen was aan mij niet besteed. Ik ben er van overtuigd dat dit een mooie rol speelt in mijn trefzekerheid als tekenaar.

Niets mooier dan iemand 'treffen' op papier.

De intrinsieke behoefte om mijn omgeving -maar vooral mensen- vast te leggen, had ik al als jonge jongen. In Zevenhuizen, waar ik opgroeide, was niemand veilig voor m'n camera en tekenhand en ik werd een ‘chroniqueur van het dorp’. Het enthousiasme en de drang om te _scheppen_ uit m'n jongensjaren zet ik nu in voor m'n klanten.

Benieuwd of ik ook jouw portret kan maken? Of van je partner, je kind(eren) je ouders?

Ben jij enthousiast geworden van de voorbeelden op deze website en wil je weten of ik ook voor jou een kunstwerk kan maken? Neem dan contact met me op. Ik sta voor je klaar!

Hartelijke groet, Ernst

Connect